Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...

Flaczki z boczniaków

(1/2) > >>

Ania:
I. Wybierz się w miejsce gdzie rosną, albo gdzie możesz się spodziewać, że będą boczniaki. Zbierz tyle ile Ci potrzeba :)

II. Oczyść je i umyj

III. Pokrój na odpowiednie paseczki

IV. Na masełku podsmaż cebulkę pokrojoną w kostkę i dwa zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj boczniaki i smaż na wolnym ogniu do momentu odparowania nadmiaru wody od czasu do czasu mieszając.

V. W garnku zagotuj wodę. Dodaj vegety lub kucharka, liście laurowe, ziele angielskie i posmażone grzyby. Dopraw pieprzem, imbirem, dodaj majeranek i "dosmacz" według uznania.

VI. Spożywaj z pieczywem


Waldek:
Jak dasz radę to daj to też na główną stronę.

Ania:
Zrobione :)

Anna M:
Ciekawy przepis. Za flakami nie przepadam, ale boczniaki hmm

Ania:
Moja wersja jest oszczędna, ale można ją wzbogacić marchewką, pietruszką, selerem itp. Ja nie miałam, a nie nie chciało mi się do sklepu :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej