Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...
Flaczki z boczniaków
Ania:
I. Wybierz się w miejsce gdzie rosną, albo gdzie możesz się spodziewać, że będą boczniaki. Zbierz tyle ile Ci potrzeba :)
II. Oczyść je i umyj
III. Pokrój na odpowiednie paseczki
IV. Na masełku podsmaż cebulkę pokrojoną w kostkę i dwa zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj boczniaki i smaż na wolnym ogniu do momentu odparowania nadmiaru wody od czasu do czasu mieszając.
V. W garnku zagotuj wodę. Dodaj vegety lub kucharka, liście laurowe, ziele angielskie i posmażone grzyby. Dopraw pieprzem, imbirem, dodaj majeranek i "dosmacz" według uznania.
VI. Spożywaj z pieczywem
Waldek:
Jak dasz radę to daj to też na główną stronę.
Ania:
Zrobione :)
Anna M:
Ciekawy przepis. Za flakami nie przepadam, ale boczniaki hmm
Ania:
Moja wersja jest oszczędna, ale można ją wzbogacić marchewką, pietruszką, selerem itp. Ja nie miałam, a nie nie chciało mi się do sklepu :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej