Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...

Polędwiczki wieprzowe z borowikami

(1/4) > >>

QAND:
Polecam polędwiczki wieprzowe z borowikami, SUPER jedzonko, takie jak robiłem na Węgrzech.

A robi się je tak: ja zazwyczaj biorę 2 polędwiczki, kroję na plastry i doprawiam, sól, pieprz, vegeta, przyprawa do mięs, tylko ostrożnie z przyprawami, polędwiczki to delikatne mięso, doprawione polędwiczki wrzucam na patelnię, smażę na sklarowanym maśle, ważne jest żeby polędwiczki wrzucić na gorące masło i po chwili odwrócić, pory się zamykają i mięso jest soczyste, następnie dodaję cebulę, marchewkę, pietruszkę, borowiki świeże lub mrożone, chwilkę podpiekam i zalewam bulionem. Duszę około 1 godziny; przed końcem na większym ogniu żeby odparować wodę i zostawić trochę na sos, do sosu dodaję trochę śmietany kwaśnej i zagęszczam mąką rozrobioną z wodą.

Smacznego  :)

Hudy:
Nie ma bata, zdjęcia muszą być  ::)

QAND:
Nawet są  :) robiłem takie polędwiczki na Węgrzech, 1 miejsce  8) :) powinieneś oglądać z wyjazdu na Bukkszentkereszti Gomba Festiwal w 2010.

Hudy:

--- Cytat: QAND w Stycznia 09, 2012, 19:52:41 ---Bukkszentkereszti

--- Koniec cytatu ---
Nawet tego wymówić nie umiem, a co dopiero znaleźć to w necie  8)

Anna M:
Fotki to by się przydały, bo tak głupio czytać przepis bez odpowiednich zdjęć :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej