Autor Wątek: Żółciakowe sznycelki  (Przeczytany 3098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewa

  • Członek Stowarzyszenia
  • Aktywny
  • Wiadomości: 382
Żółciakowe sznycelki
« dnia: Maja 19, 2015, 11:41:53 »
Sznycelki z żółciaka są potrawą bardzo prostą i smaczną zarówno z ziemniaczkami jaki i każdego rodzaju kaszami. Potrzebujemy świeżutkiego żółciaka, którego po dokładnym opłukaniu gotujemy do czasu aż utraci zapach siarkowy, ja obgotowuję zawsze trzy razy za każdym razem dokładnie odlewając wodę. Następnie lekko wystudzony mielę i dodaję przyprawy, w moim przypadku to sól, pieprz, smażona cebulka zielona i czosnek oraz zioła, co kto lubi ja dodałam majeranek i tymianek. No i oczywiście nie może zabraknąć jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy:

                                                                   

obtaczamy w bułce tartej :

                                                                 

i na patelnię, smażymy na czym kto lubi, masełku, oliwie lub oleju :

                                                                 

i smacznego :

                                                               

Offline Waldek

  • Administrator
  • Wytrawny grzybiarz
  • *****
  • Wiadomości: 13 764
Odp: Żółciakowe sznycelki
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2015, 11:48:44 »
Zrobię z tego wpis na stronę główną :)

Offline Waldek

  • Administrator
  • Wytrawny grzybiarz
  • *****
  • Wiadomości: 13 764
Odp: Żółciakowe sznycelki
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 19, 2015, 12:12:57 »

Offline Ewa

  • Członek Stowarzyszenia
  • Aktywny
  • Wiadomości: 382
Odp: Żółciakowe sznycelki
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 19, 2015, 12:24:00 »
Dzięki Waldku  ;D

 

* Permissions

  • You can't post new topics.
  • You can't post replies.
  • You can't post attachments.
  • You can't modify your posts.