Autor Wątek: Smalec z rydzami  (Przeczytany 958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ania

  • Administrator
  • Początkujący grzybiarz
  • *****
  • Wiadomości: 5 252
Smalec z rydzami
« dnia: Września 30, 2017, 13:29:20 »
Przepis znalazłam na stronie https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/smalec-z-rydzami-3 Nie robiłam go nigdy, ale mam zamiar go wykorzystać w najbliższym czasie. Jadłam taki (nie wiem wg jakiego przepisu) i bardzo mi smakował z chlebkiem :)

Składniki:
30 dkg rydzów
0,50 dkg boczku surowego
0,30 dkg słoniny
1 duża cebula
1 jabłko kwaśne
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze umyć i pokroić w kawałki. Boczek i słoninę zmielić maszynką z małymi oczkami. Cebulę pokroić w kawałki. Zmielić w maszynce razem z rydzami. Boczek i słoninę przesmażyć na patelni aż się wytopi. Do boczku dodać zmieloną cebulkę i rydze, wymieszać. Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do smalcu. Razem smażyć jeszcze około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Offline Waldek

  • Administrator
  • Wytrawny grzybiarz
  • *****
  • Wiadomości: 12 801
Odp: Smalec z rydzami
« Odpowiedź #1 dnia: Września 30, 2017, 21:14:05 »
Spróbuję :) Dzięki Aniu za przepis.

 

* Permissions

  • You can't post new topics.
  • You can't post replies.
  • You can't post attachments.
  • You can't modify your posts.