Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...

Grzyby w bułce

(1/2) > >>

Ania:
Grzyby w bułce
Składniki:
6 bułek
50 dag grzybów świeżych (mogą być pieczarki, ja użyłam ostatniej porcji z zapasów mrożonych borowików)
10 dag grzybów suszonych
15 dag sera żółtego
3 cebule
1 szklanka tartej bułki
2 jajka
Sól, pieprz do smaku
Olej do smażenia
Wykonanie:
Bułki przekroić na połowę, dokładnie wydrążyć środki. Grzyby suszone namoczyć, ugotować i zmielić przez maszynkę. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i udusić razem z pieczarkami. Do przestudzonych pieczarek dodać zmielone grzyby, środki z bułek, starty ser i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wydrążone bułki namoczyć w mleku od strony skórki, odcisnąć, napełnić do połowy farszem i złożyć na pół dociskając brzegi bułki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Jeśli ktoś ma trochę czasu, zachęcam do wykonania. Smacznego :)

Waldek:
Na główną :)

Ania:
Usiłuję dodać na główną, ale nie widzę wyświetlania w aktualnościach W ogóle jakoś dziwnie chodzi ???

Ania:
Już mi się udało :)

Hudy:
Brakuje miniaturki na głównej jak się wejdzie w artykuł...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej