Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...

Sos borowikowy z kaszą gryczaną

(1/1)

Ania:
Korzystamy z wcześniej zgromadzonych zapasów lub udajemy się na łono natury w poszukiwaniu odpowiedniego produktu :)
Świeże lub mrożone borowiki dusimy na patelni pod przykryciem na tłuszczu (łyżka masła i łyżka oliwy) z jedną pokrojoną w kostkę cebulką.
Po odparowaniu wody doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi według uznania, oprószamy mąką i mieszamy.
Następnie dodajemy stopniowo przegotowaną wodę mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji.
W międzyczasie gotujemy w lekko osolonej wodzie kaszę gryczaną (hreczkę ;) ). Podajemy z ogórkiem lub preferowaną przez nas sałatką, np. z czerwonej kapusty. Smacznego :)

Waldek:
Apetyczne... :) Dam to jutro na główną, ok?

Ania:
Oczywiście :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej