Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...

Żółciakowe sznycelki

(1/1)

Ewa:
Sznycelki z żółciaka są potrawą bardzo prostą i smaczną zarówno z ziemniaczkami jaki i każdego rodzaju kaszami. Potrzebujemy świeżutkiego żółciaka, którego po dokładnym opłukaniu gotujemy do czasu aż utraci zapach siarkowy, ja obgotowuję zawsze trzy razy za każdym razem dokładnie odlewając wodę. Następnie lekko wystudzony mielę i dodaję przyprawy, w moim przypadku to sól, pieprz, smażona cebulka zielona i czosnek oraz zioła, co kto lubi ja dodałam majeranek i tymianek. No i oczywiście nie może zabraknąć jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy:

                                                                   

obtaczamy w bułce tartej :

                                                                 

i na patelnię, smażymy na czym kto lubi, masełku, oliwie lub oleju :

                                                                 

i smacznego :

                                                               

Waldek:
Zrobię z tego wpis na stronę główną :)

Waldek:
http://www.grzybiarze.eu/archiwa/1051

Ewa:
Dzięki Waldku  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej