Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...
Zupa kurkowa
Hudy:
Składniki:
Do garnka wrzucamy skrzydełka kurczaka, przyprawy typu vegeta oraz kostkę rosołową, gotujemy 0,5-1h:
W głębokim rondlu szklimy cebulkę, poźniej dorzucamy większe kurki i połowę posiekanego świeżego tymianku:
Wlewamy trochę przygotowanego wywaru oraz śmietankę:
Miksujemy i wlewamy do garnka:
Na patelni podsmażamy przez ok 5min mniejsze kurki...:
...a później wędzony boczek:
Po skwarkowaceniu się boczku wrzucamy wszystko do garnka, dodajemy resztę tymianku:
Sól i pieprz do smaku, podajemy ze świeżym chlebem lub tostem. Smacznego :)
Anna M:
Hudy nie wiedziałam, że z ciebie taki kucharz ;D
Ania:
Hudy, no pięknie - tylko chyba smaki Ci się odmieniły ;) Podobno kurki są wielokrotnego użytku i nie przepadasz za nimi, a tu taka odmiana :) Mimo wszystko brawa Ci się należą za tak perfekcyjnie przygotowaną potrawę (tu klaszczemy, bo nie mamy odpowiedniej emotki 8)
Hudy:
Anna M, jak mam czas to coś upichcę :)
Aniu, ale przecie w przepisie nie podałem, którego z kolei użycia to kurki :P
Anna M:
Hudy zostało Ci trochę tej zupki? Jak tak to prześlij kurierem do mnie :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej