Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...

Zupa kurkowa

(1/7) > >>

Hudy:
Składniki:



Do garnka wrzucamy skrzydełka kurczaka, przyprawy typu vegeta oraz kostkę rosołową, gotujemy 0,5-1h:



W głębokim rondlu szklimy cebulkę, poźniej dorzucamy większe kurki i połowę posiekanego świeżego tymianku:



Wlewamy trochę przygotowanego wywaru oraz śmietankę:



Miksujemy i wlewamy do garnka:



Na patelni podsmażamy przez ok 5min mniejsze kurki...:



...a później wędzony boczek:



Po skwarkowaceniu się boczku wrzucamy wszystko do garnka, dodajemy resztę tymianku:



Sól i pieprz do smaku, podajemy ze świeżym chlebem lub tostem. Smacznego :)

Anna M:
Hudy nie wiedziałam, że z ciebie taki kucharz ;D

Ania:
Hudy, no pięknie - tylko chyba smaki Ci się odmieniły ;) Podobno kurki są wielokrotnego użytku i nie przepadasz za nimi, a tu taka odmiana :) Mimo wszystko brawa Ci się należą za tak perfekcyjnie przygotowaną potrawę (tu klaszczemy, bo nie mamy odpowiedniej emotki 8)

Hudy:
Anna M, jak mam czas to coś upichcę :)
Aniu, ale przecie w przepisie nie podałem, którego z kolei użycia to kurki  :P

Anna M:
Hudy zostało Ci trochę tej zupki? Jak tak to prześlij kurierem do mnie :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej