Mam do was pytanie, co sądzicie o gotowaniu rosołu ?
Głównie chodzi mi o to co dodajecie do rosołu ?
Ja gotując rosół dodaję: kurczak (lepiej kura
![Smiley :)](https://grzybiarze.eu/forum/Smileys/default/smiley.gif)
, lub korpus (tzw. kury powypadkowe
![Laugh :))](https://grzybiarze.eu/forum/Smileys/default/laugh.gif)
trochę wołowiny rosołowej, skrzydło indyka.
Warzywa i przyprawy: marchewka, pietruszka, cebula, seler, czosnek, liść kapusty, por, liście magi, sól, pieprz, vegeta, kostka rosołowa, co jeszcze
![Huh? ???](https://grzybiarze.eu/forum/Smileys/default/huh.gif)
No i wreszcie to co ja bardzo lubię i liczę na wasze zdanie, PODROBY, czyli to co ja dodaję i zjadam
![Smiley :)](https://grzybiarze.eu/forum/Smileys/default/smiley.gif)
wątróbka, żołądek, serce.
Pamiętam jak kilka lat temu gotowało się u nas na wsi rosół z KURY (prawdziwej
![Laugh :))](https://grzybiarze.eu/forum/Smileys/default/laugh.gif)
to zawsze dla mnie rarytasem były podroby, dzisiaj jak gotuję rosół to zawsze dodaje podroby, uwielbiam je, CO WY NA TO
![Smiley :)](https://grzybiarze.eu/forum/Smileys/default/smiley.gif)