Co piszą inni > Wydawnictwa o grzybach

Dostępne w księgarniach, na aukcjach itp.

<< < (43/44) > >>

Boguslaw:
Baśka, faktycznie u nas napisane ponad tysiąc :-)
Miałem na nią bardzo ochotę, ale dziś rano dostałem jakiejś "głupawki" i kupiłem na Allegro parę pozycji o protisatach, skorupiakach i grzybkach. No i na razie, po prostu finansowo nie dam rady  :(

Baśka:
Bogusławie, przyjemności trzeba sobie dozować :) Ja się w marcu szarpnęłam na wersję węgierską, więc niemiecka musi poczekać. Kupiłam w księgarni, nowiutką (natchnęło mnie, szukałam innej książki, a na tę po prostu trafiłam). Książki na Węgrzech są znacznie droższe niż u nas. Atlas 1000 np. zawsze kosztował tam 3 razy więcej niż u nas. Mówię o nowych książkach i cenach nominalnych.

Boguslaw:
Wynika z tego, że na Węgrzech, wydawcy są jeszcze większymi kapitalistycznymi zdziercami niż nasi   ;)

Jak to możliwe, że u nas, pojedynczy podręcznik potrafi kosztować 70-80 zł?
Dlaczego ostatnio był taki "krzyk" wydawców z powodu nowych, jednolitych podręczników dla klas I-III szkoły podstawowej?
Przecież chodzi o  wyrwanie jak największej kasy z przeciętnego obywatela.  Najbardziej bulwersują mnie, np. takie przykłady, jak podałem powyżej, a przecież chodzi o edukację dzieci   >:(  >:(  >:(

Od końcowych lat szkoły podstawowej miałem "świra" na punkcie książek.
W szkole średniej (przełom lat 70 i 80 ub. w.) ,  żyjąc z kieszonkowego i jakichś okazyjnych prac rolniczych, stać mnie było na to, by co parę miesięcy pojechać pociągiem do Warszawy do byłej Księgarni Naukowej w Pałacu Kultury lub Centralnej Księgarni Rolniczej na Pl. Dąbrowskiego i nakupić tyle książek, że miałem problemy, aby je dotargać na niedaleki Dworzec Centralny.
Nie jestem za "komuną", ale np. w takich przypadkach, aż się "łezka w oku kręci"  ;)

Baśka:
Boguś, przypuszczam, że ceny książek są realne (rynkowe czy jak to tam zwał), ale nasze zarobki nie nadążają :)

Boguslaw:
Patrzcie, cuda się zdarzają :-)
"A mi się ostatnio udało kupić
http://etab.pl/Grzyby-Wielki-Ilustrowan ... dnik-17838
za 15 zł. Likwidowali księgarnię patrzę a tam taki przewodnik za grosze."
http://forum.nagrzyby.pl/viewtopic.php?f=52&t=11136&start=30

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej