Wokół stołu > Grzybowe jedzonko...

Krokiety z kapustą i grzybami

(1/1)

Ania:
Przygotowałam sobie farsz do pierogów z kapustą i grzybami. A że zrobiłam go sporo, postanowiłam część wykorzystać na krokiety.
Ciasto naleśnikowe (każdy chyba potrafi je zrobić, ale przypomnę :D)
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 jajko
szczypta soli
i mąka - tyle ile trzeba, żeby ciasto było naleśnikowe :P
Z tej proporcji wychodzi około 10 sztuk
Kapusta z grzybami
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości, po ostudzeniu odcisnąć wodę i drobno posiekać. Suszone grzyby namoczyć na jakiś czas, następnie ugotować, odcedzić i drobno posiekać. Cebulkę pokrojoną w kostkę zrumienić na maśle, dodać grzyby i kapustę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rozkładać cienką warstwą na naleśnikach. Zawinąć do środka z dwóch boków, zwinąć w wałeczek. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.

Ewa:
Mniam, mniam  ;D ;D

Waldek:
Wygląda bardzo apetycznie. Może kiedyś spróbuję :P
Może by tak przepis na główną?

Hudy:

--- Cytat: Waldek w Grudnia 18, 2013, 10:07:26 ---Może by tak przepis na główną?
--- Koniec cytatu ---
Jest i na głównej i na FB :)

Andrzej K.:

--- Cytat: Ewa w Grudnia 18, 2013, 07:27:15 ---Mniam, mniam  ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
No, ja też lubię krokiety :) :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej