Grzyby > Czerwona lista

Grzyby rzadko bądź wcale nie notowane, nieujęte na czerwonej liście

<< < (2/20) > >>

Ania:
Teraz zielony zasłonak. Na razie taki starszy, a jak znajdę - dodam nowsze zdjęcia. Oznaczony też po makro, ale podobno dość charakterystyczny :) Dam linkę z bio-forum dla uzupełnienia http://www.bio-forum.pl/cgi-local/board-auth.cgi?file=/33/397424.html Cortinarius atrovirens - zasłonak czarniawy
Co do osiękli, aktualnie mam tylko jeden patyk z nimi. Znajduję je na pobliskim cmentarzu i nad niedaleką rzeką (kilka tygodni temu), czyli dobrą porą na nie jest zima :) Mam też inne grzyby dla Ciebie Waldku.

Waldek:

--- Cytat: Ania w Marca 11, 2012, 21:04:18 ---Co do osiękli, aktualnie mam tylko jeden patyk z nimi. Znajduję je na pobliskim cmentarzu i nad niedaleką rzeką (kilka tygodni temu), czyli dobrą porą na nie jest zima :) Mam też inne grzyby dla Ciebie Waldku.

--- Koniec cytatu ---
Ciesze się bardzo:)

Ania:
Flammulaster muricatus - płomienniczek żółtobrązowy z różnych miejsc i z różnego czasu :) Oznaczenie tylko makro.

Ania:
Pora na kolejne, dopóki miejsca w galerii stanie :) Te zdjęcia nie są najlepsze, ale grzybka tylko raz spotkałam w zamierzchłych czasach ;) Oznaczenie makro.
Hygrophorus lucorum - wodnicha modrzewiowa

Ania:
I jeszcze jeden.
Tapinella panuoides - krowiak bocznotrzonowy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej