Zrobiło się chłodniej, więc można było włączyć piekarnik i upiec w końcu ten pasztet ;)
1. Gotujemy grzyby
(https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155212-7a9bba9d-th.jpg) (https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155212-7a9bba9d-me.jpg)
2. Podsmażamy i dusimy do miękkości cebulkę z marchewką
(https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155216-99a7065a-th.jpg) (https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155216-99a7065a-me.jpg)
3. Studzimy, mielimy wszystko w maszynce do mięsa, dodajemy bułkę tartą, jajko i przyprawy, mieszamy, umieszczamy w keksówce i wkładamy do piekarnika, pod koniec pieczenia smarujemy rozpuszczonym masłem i jeszcze 20 minut pieczemy
(https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155219-829623cc-th.jpg) (https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155219-829623cc-me.jpg)
4. Po całkowitym wystygnięciu możemy podawać :)
(https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155244-163ab166-th.jpg) (https://foto.grzybiarze.eu/i.php?/upload/2024/07/25/20240725155244-163ab166-me.jpg)