Polecam polędwiczki wieprzowe z borowikami, SUPER jedzonko, takie jak robiłem na Węgrzech.
A robi się je tak: ja zazwyczaj biorę 2 polędwiczki, kroję na plastry i doprawiam, sól, pieprz, vegeta, przyprawa do mięs, tylko ostrożnie z przyprawami, polędwiczki to delikatne mięso, doprawione polędwiczki wrzucam na patelnię, smażę na sklarowanym maśle, ważne jest żeby polędwiczki wrzucić na gorące masło i po chwili odwrócić, pory się zamykają i mięso jest soczyste, następnie dodaję cebulę, marchewkę, pietruszkę, borowiki świeże lub mrożone, chwilkę podpiekam i zalewam bulionem. Duszę około 1 godziny; przed końcem na większym ogniu żeby odparować wodę i zostawić trochę na sos, do sosu dodaję trochę śmietany kwaśnej i zagęszczam mąką rozrobioną z wodą.
Smacznego