Poszukiwanie grzybĂłw wiosennych

Started by Baśka, March 24, 2025, 05:36:55

Previous topic - Next topic

Baśka

Wszystkich sympatyków i członków Stowarzyszenia Na Grzyby serdecznie zapraszamy na poszukiwanie grzybów wiosennych :) Miejsce bardzo przyjazne spotkaniom, gospodarze bardzo mili i otwarci na nasze pomysły. Okolica zalesiona, klimat górski, pogoda zwykle nam dopisuje :) Grzyby - loteria - będą, albo nie. Poszukać warto :)
Pokoje z łazienkami, warunki znakomite, do dyspozycji jadalnia służąca również jako miejsce spotkań, aneks kuchenny przydatny do przygotowania śniadań i kolacji. Obiad na sobotę zamówiłam. Do dyspozycji jest też miejsce na ognisko/grill.
Zgłoszenie poniżej, na forum (wymaga zalogowania); dla użytkowników mediów społecznościowych możliwe też przez e-mail: stowarzyszenie.nagrzyby@gmail.com
PoniĹźej najwaĹźniejsze dane :)

termin: 11-13 kwietnia 2025
miejsce: Kiczory, gospodarstwo agroturystyczne Orawska Knieja
ceny: 65,00 zł/osoba/noc. Obiad 40.
ilość miejsc: 24+3 (czyli stan pokoi przedstawia się tak: 2x4 os., 2x3+1, 3x2, 1x2 + 1x2+1)
inne: obiad w sobotę; jest możliwość zamówienia obiadu na niedzielę.

Lista:

1-2. Waldek i Marta
3-4. Bynio i Sylwia
5. Baśka
6. Ania
7. Piotrek
8. Małgorzata
9. Iza
10. Rysiek
11. Agnieszka
12-14. Ela, Zbyszek + Szymon
15-18. Joanna + 3 osoby
24. ...

Ania

Ja dojadę do Krakowa, a jak mnie ktoś zgarnie to się umówimy konkretnie :)

Baśka

Aniu, bardzo chętnie zgarnę Cię w Krakowie :)

Waldek

W Kiczorach dzisiaj jest  zima. Śnieg padał całą noc  >:(

Waldek

a tydzień temu 30.03.2025 r. było pełno krokusów...

Baśka

Cieszę się, że skład się poszerzył :)

Waldek

Teraz to trzeba będzie jakoś jeszcze poskładać pokojami.
.. szkoda tylko że pogoda nam zrobiła taką niespodziankę :(

Baśka

Miejsca jest dosyć, pomieścimy się :)

Baśka

Właśnie dzwoniła Mela, że jednak nie da rady pojechać.

Mieścimy się wszyscy na dole, rozpiskę pokoi już mam.
Zadzwonię jeszcze do Ani z informacją o ilości ludzi, żeby wiedziała ile obiadów szykować.

Baśka

Rzutem na taśmę zgłosiła się jeszcze czteroosobowa ekipa, tak więc nie mieścimy się wszyscy na dole, rozpiskę zaktualizowałam.

Ania

Quote from: Waldek on April 09, 2025, 08:10:38.. szkoda tylko że pogoda nam zrobiła taką niespodziankę :(
Oj tam, oj tam. Wilgoci nigdy za dużo. Może za to jakieś fajne nadrzewniaki będą :D

Quote from: Baśka on April 10, 2025, 11:44:17Rzutem na taśmę zgłosiła się jeszcze czteroosobowa ekipa
Fajnie, będzie można poznać nowych ludzi :)

mirki2

Niestety w tym roku nas zabraknie. Auto odmówiło współpracy, padł silnik na dobre. Przekładka, regulacje, podłączanie nowego silnika trochę potrwa. Jesteśmy udupieni do świąt. Jedyne wiosenne grzybki jakie widziałem w tym roku to czarki austriackie i czareczki długotrzonkowe. Jak tak dalej pójdzie wpadnę w depresję...:)
Na pocieszenie czareczki z 2 marca br.

Baśka

Mirku, nie trać nadziei. Tu się coś zaczyna dziać. Są szyszkówki świerkowe i grzybówki, grzybinka, baziówka, różne galaretki, talerzyk szkarłatny, malutkie smardze. Smardzówki czeskiej nie udalo się namierzyć; jak ekipa wróci ze spaceru, mogą być następne rewelacje.

Baśka

Serdecznie wszystkim dziękuję za udział w spotkaniu. Było bardzo sympatycznie. Poszukiwania grzybów wiosennych też były owocne. Kilka wynalazków zapewne pojawi się w fotorelacjach.
Cieszę się ze wspólnie spędzonego czasu i już czekam na kolejne spotkanie :)

Waldek

Dziękuję wszystkim za spotkanie. Brakowało mi tego :)
Fotki wgram wieczorem.
Do następnego!