Składniki:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301364-2/1.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301363-1/1.jpg)
Do garnka wrzucamy skrzydełka kurczaka, przyprawy typu vegeta oraz kostkę rosołową, gotujemy 0,5-1h:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301368-2/2.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301367-1/2.jpg)
W głębokim rondlu szklimy cebulkę, poźniej dorzucamy większe kurki i połowę posiekanego świeżego tymianku:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301370-2/3.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301369-1/3.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301372-2/4.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301371-1/4.jpg)
Wlewamy trochę przygotowanego wywaru oraz śmietankę:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301374-2/5.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301373-1/5.jpg)
Miksujemy i wlewamy do garnka:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301376-2/6.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301375-1/6.jpg)
Na patelni podsmażamy przez ok 5min mniejsze kurki...:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301378-2/7.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301377-1/7.jpg)
...a później wędzony boczek:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301380-2/8.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301379-1/8.jpg)
Po skwarkowaceniu się boczku wrzucamy wszystko do garnka, dodajemy resztę tymianku:
(http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301382-2/9.jpg) (http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/301381-1/9.jpg)
Sól i pieprz do smaku, podajemy ze świeżym chlebem lub tostem. Smacznego :)